Tapeter & Färg

Hej!

Projektet fortsätter med ett sista ryck innan jobbet börjar, då finns tyvärr inte så mycket tid... usch

Målning av panelen och taket uppe i vindan och så nya tapeter till v-rummet (sen kommer sofforna att se ännu hemskare ut..)  skönt att få en massa gjort men ingen tid för datorer och bloggar!
Soliga och faktiskt riktigt varma hälsningar från Haapakylä- äntligen värme!!!
På återseende/ Kram

Måndag

Igen, måndag alltså..
Okej, bronsmatchen blev inget att skriva om- skitmatch!

Endast 2veckor kvar tills jobbet börjar.. Herregud!
Inte mycket att tillägga just nu, Alma parkerade i min famn och det är ruskigt jobbigt att skriva med en hand, så på återseende!

Bronsmatch:-)

Okej, det blev ingen final för Sverige, men jäkla vilken bra match och hur bra dom ändå stod upp mot Canada!
Synd bara att dom inte hade lite mer tur med sig.. Men vad är väl en final mot Ryssarna när man kan möta Finland i bronsmatch* Hoppas verkligen att Sverige slår finnarna, det är så extra jäkla surt att förlora mot dom och så extra jäkla skönt att slå dom!!

Sambon har åkt iväg till Abisko för att se över arken, inte spec skönt väder för en fjälltur så jag stannade gladeligen hemma inne i värmen..

Alma sover ute i vagnen i värsta vinterskruden, måste klä på när det aldrig blir nån värme!! Annars är det nog bara bra och skönt med frisk luft.

Jag kokar kött, ska bli köttsoppa till middag idag- mums! och så länge sen sist.
Känner mej skit trött efter gårdagens vakande, (till typ halv2..) är inte van att vara uppe så länge nåmer, *gäsp*
tror jag tar mej en femma på soffan medans Axel kollar på turtles..
Ciao!

Semifinal!!!

Shit vilken härligt spännande match!
Och vilken skön och rättvis seger:-)
Men på fredag kan det nog bli riktigt tufft.. nå vi får se.
Godnatt*

Är det här livet???

Ja, det kan man ju fråga sig.. Det är den tiden på månaden när allt bara är skit!! Men samtidigt funderar jag att, vad gör jag egentligen dag ut och dag in? Jo, jag fyller diskmaskinen, tömmer diskmaskiner, tvättar, hänger och viker tvätt, ordnar skåp, rensar rensar o rensar och det syns ingenstans!, städar, lagar mat, matar, för och hämtar på dagis, osv. osv.
Visst låter det skitkul???!

Dom småbarns föräldrar som säger att det är såå roligt och alltid bara frid och fröjd, tro mej- dom ljuger!!! dom säger bara så för att verka präktiga, duktiga och få allt att verka så bra, eller så försöker dom intala sig själva..
Nå, det är ju både och, visst är det roligt och härligt men det finns absolut en baksida som med allt! Kan ibland tycka att det vore semester att åka och jobba..!
Märks det att jag varit hemma över ett år???

Kan ju alltid hoppas att man kan avskräcka nån ungdom med att berätta hur det egentligen är.. det man ser är ju den "glada" mamman som promenerar med barnvagn och det ser såååå gulligt ut.. så tänkte nog jag oxå nångång. tills jag nu med facit i hand kan berätta hur det verkligen är!

Nu kan ju nån kanske få den uppfattningen att jag inte tycker om mina barn, så är det absolut INTE, jag älskar mina barn, det är bara hela den situationen man befinner sig i som mamma ledig som kan bli jobbig ibland..
Tur som var växer ju småbarn upp och det blir lite lättare på ett sätt, men : småbarn-små bekymmer- det är så sant så, det blir jobbigare på andra sätt istället!

Nåväl, det hjälpte faktiskt att få skriva av sig lite..
Ha en fortsatt trevlig dag och hoppas på lite varmare väder!!
Kram

Kallt som sjutton.

Det är det verkligen idag, svinkall blåst och bara några grader varmt -brrr!- omväxlande väder såhär på våren.. först såg det ut så här:

Bara nån dag senare var det så här:


Våren är märklig..


8:e Maj

Igår fyllde våran lilla prinsessa 1 år. (Därav  rubriken, jag vet att det är den 9:e idag..) Grattis gumman!! (Hon finns förresten med på family.se..) glömmer alltid bort att skicka in till tidningen i tid!  

Så här fina kläder fick Alma av kusin Anita, hon har stickat allt själv!! duktigt värre:-) och Tack än en gång!!!


Kalas ska vi ha på söndag, Alma själv är inte speciellt medveten om sin födelsedag så det är mera en "fika för vuxna dag" och så får barnen leka såklart, det är ju trevligt!

Igår var Adam & Bibi och hälsade på, dom kommer alltid ihåg alla!!  Sen fick jag en massa blommor av Bibi som hon ville rensa bort, tack för dom!!

Idag har Farfar & Arja varit förbi en stund efter jobbet, trevligt!   Dom hade bilen på lagning och sen när dom for och hämtade den åkte Axel med, när han och Arja kom tillbaka ville han stanna och vänta på farfar nere i trappen. När Arja tittade ut så låg han och sov på ett trappsteg!! han var nog ruskigt trött och den grabben kan somna vart och hur som helst.. Såg kul ut men hann inte ta nån bild:-)

Hallen är åtgärdad, och denna gång var det faktiskt sambon som började.. (wow, det smittar av!)  det blev vitt och ljust- skönt!

Ha en fortsatt trevlig fredag!
På återseende

Regn idag..

Hallå!
Man ska inte vara och hälsa på hos nån som har så jäkla fint, nytt och påkostat hus. Man blir bara avundsjuk...


Dagvill

Hej!
Då var valborg oxå avklarad och maj har börjat. Ett par otroligt härliga dagar har vi haft och jag har som nästan bränt mej lite.. Satt ute 3h och pressade i onsdags, första dan jag fick sola och inte hade nåt inbokat-härligt!! inte ett moln på himlen och nästan jobbigt varmt. Satt som limmad i stolen hela tiden Alma sov och det var väl lite väl häftigt för t.om ögonlocken är röda!!

Idag har vi inte gjort spec mycket, Robban fick åka iväg och jobba ikväll och själv är jag lite dagvill.. idag är det alltså "så ska det låta", alltid trevligt..

På söndag ska vi iväg till lule, hämta Tinas grejer och vara på 1 & 3 års kalas. Får se Andreas o Miias hus, intressant! Hade vart kul att fara redan imorgon för att vara på den stora loppisen, men det är så omständigt och mycket grejer att packa med om man ska sova över så det är lättast att vara över dan.

Kan tänka mej att det inte blir att blogga så mycket under sommarn, får  passa på att vara ute ist. aktivt bloggande kan man ägna den långa, trista vintern åt! Nedräkningen har börjat.. back at work den 3:e Juni- kan inte säga att jag längtar...

Nu ska jag landa framför tv.n    postkodmiljonären (heter den så?? lät som konstigt..)
Avslutar med en bild på Dessie
Tjaba:-)
image66
Dessie♥

RSS 2.0