Blondinbella

Jösses vilken totalt IQ-befriad typ.  Helt otrolig... Finns det verkligen såna människor??? Aldrig dammsugit och fula bebisar? Rikspucko:-) 

Polis polis..

Imorse på väg till dagis blev vi stoppade av polisen... Axel satt såklart inte fast(AJAJAJ) och jag såg 2tusen bara flyga iväg..  Tur som sjutton hade vi, att stöta på en så snäll och trevlig polisman!! Inga böter, fick bara blåsa och han förklarade för Axel varför man ska ha bälte=bra!
Axel blev iaf lite rädd och det var ju bara bra. hädanefter åker vi inte en meter utan bälte!!

Axel när han kom hem från dagis:
-Mamma, vilken tur att inte polisen sköt mej...!

Fick ju förklara att poliser inte går omkring och skjuter folk.. Men han hade hunnit observera att polisen hade en bössa i bältet!

Igår bakade jag moccarutor och idag blev det lite nyttigare frallor med dinkelmjöl:-) duktigt värre va?!!
                                  
                                                                 Mums!! Ha det så gott:-)


Härligt väder!

Hej gott folk!
idag får man nästan sommarkänslor, superfin och varmt väder-härligt!!
tyvärr är det alltid nåt inbokat på bästa solartid.. idag var det 4-års kontroll m Axel.
nå, kanske imorgon... om det är sol då..
Tittade på mina blommor, tror verkligen att jordbyte eller iaf påfyllning börjar vara aktuellt, eller vad tror ni??

image59

ojoj konstigt att palmen ens lever nåmer..

Axel fick sin present ihopsatt igår, han är suuupernöjd och cyklade hela dan igår
image60
stor kille

datarummet är färdigt!! gud så skönt med vitt! ser mer städat ut. bara det att nu ser resten ännu mer hemskt ut... men men, man hinner inte med allt, får ta det pö om pö..

                                      image61


"Bara" typ minst 5 rum kvar...
Soliga hälsningar/ Carola

Tänk så fel det kan bli...

Min kära sambo är rolig när han skriver sms. Han är inte mycket för komma, punkt, utropstecken osv..
Skrev igår och frågade vilken tid han ville ha mat, mest för att se hur sen han sku bli..
Svaret blev: Är i pajala vid 5
Hann fundera en stund att vilken jäkla tid det tog idag!? Men förstod sen vad han menade.. Normalt läser man ju att han är i Pajala vid 5tiden.
men vad han ville säga var att;  Är i Pajala, hemma vid 5.

image58


God morgon!

Igår var det en vacker kväll                    image47

observera vårat "vackra" växthus som kom med på bild.. inte vacker men fyller sin funktion iaf.

Idag vaknade Axel med huvudvärk så det blir en hemmadag idag:-) inte så konstigt kanske med tanke på att han somnade före bolibompa igår och vaknade halv7 imorse, kanske sovit för länge?
Både han och Alma är väldigt snoriga, igen!! Alma kan ha tänder på G för hon dreglar så in i bomben, och så är det ju vår- brukar betyda mycket rinniga näsor-

Jag har kommit fram till att jag har fobi- råttfobi!!!   HATAR dom små gnagarna, helst om dom kommer nära inpå, som typ i stugan efter vintern kan de förekomma, USCH och FY vad äckliga dom är!! Kryper i hela kroppen bara jag tänker på det.

Igår gick jag husesyn och kom fram till att, om jag ska få målat allt som är i furu/trä kommer jag att behöva typ 100liter färg och en hel massa tid o tålamod.. Pust!
Har bara drygt en månad kvar sen börjar jag jobba igen, blir bråttom..
Jag gillar att måla så det är inga problem, men men.. se bara själva:!
          
1.tvättstuga/källare        2. källartrapp            3.Hall                    4.Halltak                       5.Vindstrapp              6.Hall/Vindstrapp

Ni förstår vad jag menar...   Gammalt hus=massor av jobb:-)
Och allt detta elände fortsätter upp i  HELA övreplan oxå, suck!
Funderar lite över taket i hallen, och det är likadant i vindan, det är bara slaget typ brädor och  lämnat stora glipor mellan brädorna. därifrån syns den svarta takplasten, så.. Hur blir det om jag målar vitt rakt av? kommer den svarta plasten att lysa i ögonen..? eller hur skulle man enklast/billigast/bäst kunna göra???
en större bild på taket så ni ser:-)
image56
Skulle inte orka börja slå en massa tunna typ lister på varje springa, men kanske måste för att få det bra?? Tar tacksamt emot alla förslag!!
Väl mött*


19:e April

Halloj!

Ännu en vacker dag, strålande sol och vårfåglar som kvittrar!

Igår var jag och barnen till Pello hela dan, jag hade frissa (skönt!) och Axel fick leka med Viktor. det var riktigt trevligt med ett litet avbrott i vardagen..  Nu väntar vi på Lucas och Liam som ska komma och gratta Axel.

Axel ska till farfar ikväll, imorgon ska dom ut med skotern och pimpla, trevligt!
Han har dock blivit förkyld- igen??!!- men han vill absolut åka ändå så han får själv bedöma om han orkar.
Lite förkyld går ju an bara han inte åker på feber igen.
Robban jobbar så det är den veckan igen.. har varit kanonväder hela veckan men alltid nåt inbokat- så typiskt!- men imorgon! då ska jag ut-vem som än skulle komma!!

Alma sover ute i vagnen, ska gå och hänga upp tvätten..
see you!


Vacker morgon*

Godmorgon!
Åter en otroligt vacker dag! och idag kanske t.om. jag hinner med att vara ute en stund.
Igår hade vi så kalas för Axel som blev en "stor" kille, nja nå äldre iaf.. Det var trevligt, lagade mat och bjöd på det +grön tårta såklart!  Farfar och Arja blev kvar och sov över här och imorse när Axel vaknade gick han runt och sökte efter dom, men de hade ju såklart redan åkt till jobbet. Lite synd tyckte han att det var.
image43
en trött jubilar när vi kom med tårta på sängen..

Nu har Axel farit till dagis, Alma hann somna på den vägen så jag lyfte henne i vagnen och tog mej en promenad. Jätteskönt och otroligt fint väder, men nog känns det att det blivit lite med promenader den sista tiden.. kondisen är tillbaka på noll *suck* så nu är det bara att återgå till motionerandet!!!

Den 26:e april är det dags för den årliga pimpeltävlingen på Torneträsk, vore ruskigt roligt att fara dit, verkligen!  funderar på att försöka ordna barnvakt och ta med sambon dit.. sova i arken vore ju heller inte helt fel*   Nå, över en vecka till det så vi får se.

Trevligt med kommentarer från helt nya bekantskaper! Jättekul, det betyder ju att nån iaf är in och läser.. Faktiskt en hel del enl statistiken, och det är ju nice!

Alma sover ännu i vagnen så jag ska passa på och ta mej en tidig lunch.
På återseende*

Ps. måste bara tillägga att det bara var helt vanlig ved jag brände i kaminen *ler*  och lite bilder från morgonens promenad. Ds.
            
Foto: Carola

Onekligen vackert*


soptipp:-)

Här i Övertorneå får man inte längre föra skräp till soptippen som förut. Och på återvinningen är containrarna alltid överfulla.. Så nu bränner vi skiten!image38

                               
Ikea grönt                                                 Ikea ordning&reda

image41
Hej! Jag är snart 4 år.. kolla blåmärket i pannan:-)
image42
Jag heter Alma och jag Älskar "plockmat"!!

Tänd ett ljus


Ett ljus i mörkret.  Vilken grym och kall värld vi lever i.


Ett "nytt" rum*

Hejsan allihopa!
Då var det måndag igen, en måndag fylld av snö! Helt otroligt vad det har kommit, skulle ut och söva Alma men det gick absolut inte att gå ner från trappan med vagnen- helt insnöade! Tur som var somnade Alma direkt.. Plogade så pass så jag tog mej till hundhagen utan att plumsa alltför mycket, men det var riktigt tung blötsnö.

Robban fick offra en ledig dag och bege sig till Lule på kurs idag, det är alltid nåt.. egentligen skulle han inte haft tid för igår var vi till IKEA och inhandlade lite grejer till tvättstugan, så dom väntar på att bli uppskruvade..
IKEA är nog absolut det bästa som hänt! och det var inte lite folk där igår.. men det är alltid kul att vara dit:-)
Handlade lite av varje, vi är inte dit så ofta, prio 1 var tvättstugan och Axels rum.
Köpte en ny matta, lekförvaring och sängkläder till honom. Allt för att få han att trivas och kanske, kanske börja sova i eget rum... På kvällen gjorde vi så i ordning rummet hans, Axel sa: Nu trivs jag här!  Jo jo, tänkte jag- säkert typ 10 min max!  Döm om vår förvåning när grabben sov HELA natten i sitt eget rum, Äntligen!!!
Kan nu bara hoppas att det håller i sig!

Axel var inte med till Happis, han var i Jgi på pimpeltävling med Stickan! Dom hade haft trevligt, ingen fiskelycka dock men alla barn fick pris ändå så Axel hade valt en ficklampa som han skulle ge åt pappa. Han tyckte att pappa behöver en ficklampa när han är i älgskogen, omtänksam kille det där!!
Stickan hade måst sätta bort Tina hunden för hon blev lite konstig överlag-åldern kanske- eller så var hon bara sjuk. I alla fall så var det lite sorg såklart, Axels ögonsten var hon ju! men han tog det ganska bra och berättade att Tina hunden blivit sjuk och att hon nu var i himlen.. och att det ju var lite tråkigt.

Annars är det väl inte mycket mer att tillägga för tillfället, ska försöka få in stugbilderna nu.
Ha det!
image36
Tina skottar och Axel leker, vadå snö!!

Hejsan hoppsan!

Läste just på Anna-Stinas blogg att Lina och Tomas bebis ska heta Elina, det är ju fint och passande!
Idag har Annica och co kommit hem från Levi, har inte ännu hunnit intervjuva henne men säkert har det varit bra.
Imorgon ska här bakas! Axel fyller ju som sagt år på onsdag.. frågade vad han ville ha för tårta: en häst tårta!
otippat, hästgalna unge! kanske inte alltför lätt att fixa dock.. ska det vara grädde eller grön tårta då? Jo, grön tårta såklart men utan dom där löven?? vet då inte riktigt vilka löv han menade men det blir en grön tårta utan nåt annat!
tänkte bjussa på bilder från stugan, men dom är tydligen på Tinas användare så måste logga in där då.
Tina själv är en riktig linslus ,här på sommarjobbet på kupan..
464931-35
Tina♥
visst är hon söt, och såååå lik mamma... höhö!

nu är det bolibompa tajm!
hejåhå.

Stormigt värre.

Hej!
Idag  var det en stormigt värre dag.. fast Axel har då gladeligen varit ute ändå. Han har lekt med Dessie, matat henne med en hel förpackning hundkex så hon har mått gott. Bara det att han hittade Avhärdningssaltet till diskmaskinen, trodde tydligen att det var sockerbitar så Dessie har fått smaka på det oxå... hittade då  ingen varningstext på paketet så jag hoppas att det inte är alltför farligt för hundar..? men kanske hon blir lite extra törstig om hon nu ätit av dom.. voi voi, det händer med Axel- hela tiden..

Idag fick vi nya köksbordet o stolarna, jag var då nöjd med dom:-)
image33

Stackars Alma får vara med om mycket med storebror, hon är som en liten försökskanin stackarn. fast hon tycker det är skitkul att vara med brorsan, utom när hon slår sej- och det händer titt som tätt.. nu åker hon ikea påse!
image34
Ja, det är highlife hela tiden här ska ni veta!

Inte mycket bra på tv idag, hockeyn bryr jag mej inte om! men snart börjar hockey VM, DÅ är jag bänkad- det är skitkul!! om det går bra vill säga..
Nästa vecka fyller Axel år så jag måste nog börja baka lite smått, fast det är då bara kul om man får göra det ifred då..
hade inte mycket att komma med idag så
Hejåå!

Orka bry sig:-

Hallå!!
Måste bara säga att jag är ruskigt avundsjuk på de småbarns mammor som orkar fixa sig varje dag?!!
En stor eloge till dem, själv vet jag knappt var jag har lagt hårborsten sen Alma föddes... så ofta fixar jag mej-oops!
Men det är väl som med allt annat, beror på vad man prioriterar. Fast onekligen skulle man ju säkert känna sig mycket piggare om man slapp dra ´på sig mössan,  när det är sol o plusgrader, bara för att dölja håret som ligger som ett trassel där under..  Okej, skärpning alltså!!!

Idag fick vi äntligen pellets igen, skönt!  Ett elände med dessa gamla hus och elen som är dragen hur som helst.. Alltså- om vi värmer huset med el, så kan vi inte värma bastu- då går säkringen.. samma om disk-och tvättmaskin är på samtidigt, då kan jag inte dammsuga- nej för då går oxå säkringen.. Hoja, fatta alltså vilket tjorv!!  och en mer upptagen bransch än elektrikernas finns nog inte!! Bläää.

imorgon kommer nya köksgruppen, härligt!!!  insåg till slut att vi aldrig kommer att få skrapat o betsat den gamla gruppen så den får flytta till stugan..

axel är på väg ut så ska hjälpa honom
hejdå!


skoter:-)

Hejsan!
Äntligen höll våran skoterpulka!!!  Var ute i söndags och testade, körde ca 1mil och den höll!! Jäkla vad skönt!
Importlagret erkände att dom haft problem med skidorna och hade bytt leverantör, till slut.. Så det var ju bra, satt lite på helspänn hela tiden och höll krampaktigt i Alma som sov skönt i bilstolen, men denna gång var det lugnt.
Var till Vaivuori nånstans bakom juoksengi. grillade korv, kokade kaffe och Stickan stekte palt.. Det var trevligt och varmt fast ingen sol, tyvärr..
     

Idag var det så vardag igen, och sol... typiskt! fast kall blåst, men i lä så...
Robban jobbar kväll den här veckan, usch!!
Toni, Tina och Anna-Stina åkte iväg till Oulu, dom sku fira deras pappa som fyllt 40år och säkert passa på att shoppa oxå:-)

Nu ska jag försöka få kidsen i säng..
På återseende!
image32
Lilla Ida poserar, visst är hon söööt♥

Redan Onsdag.

Hej!
Det var ett tag sen sist.. Har inte orkat skriva, Axel fick ett återfall av flunsan och har haft feber i en vecka igen..
Nu ser det äntligen ut att vända till det bättre! Skönt som sjutton:-) Jag är lite mer förkyld igen men det är nog mycket brist på frisk luft oxå tror jag, gå omkring här hemma bland alla bacillusker som flyger omkring.
Nej, imorgon blir Robban ledig igen, så nu ska här städas!! ut med allt och väck med viruset. puh puh!!

Måste ju bara passa på att varna för den suveräna hostmedicinen
 Cocillana-etyfin..
Suveränt effektiv mot hosta, men absolut inte att leka med. Pappa fick så många konstiga, obehagliga symptom så han var tvungen att läggas in en natt. Huvva!! Har man många andra mediciner så passar det nog inte med cocíllana! Akta er!

Nu vill Axel ut en stund och det ska han såklart få!! Alma sover gott ute redan
På återseende!


RSS 2.0