Vardag:-)

Hej!
Jaha, då var det slut på påsken och alla har återvänt till vardagen..
Det var en skitpåsk, kallt som fan och en förkylning och hosta som inte vill ge sig- håller ännu på!!
Har bestämt att nu håller vi då oss inne tills vi blir helt friska! Axel hade feber igen igår, men inget idag.. konstigt!
var med han igår till distriktsköterskan för att visa upp de konstiga utslag som han har runt munnen/hakan. inte blev vi klokare där, dom kollade på internet?? precis som om inte jag gjort det!! sökt igenom allt som finns om utslag o munsår- och det är inte lite.. nå, fick nån salva iaf och det verkar som om dom börjar torka ut sakta men säkert..

I Påsk har vi trotsat vädret och varit ute litegrann iaf, andra skidan i pulkan gick av efter typ 300m men det orkar jag inte ens skriva om destomer. Har varit i Jgi, I Pello till mommo o moffa o Annica o Kent, och faktiskt hunnit med en vända till stugan-sovit över t.o.m! 

Igår var vi och köpte en ny diskmaskin- gissa om skönt!!  sen fick vi vår "nya" kyl oxå så nu behöver man inte trycka in maten nåmera- skönt det oxå!

Nu ska Alma sova en stund så jag får återkomma!

Glad Påsk!!

Glömde ju alldeles bort lite bilder tidigare:-)

   Alma Kollar på Svampbob fyrkant:) Likaså Axel..

                                       image24
                                       Trio med Bumba:-

image25GLAD PÅSK!!!

Skärtorsdag

Hallå!
I natt har jag hostat som bara den! tänkte stiga upp vid halv 12 för det kändes hopplöst men sen somnade jag iaf.
Nå niin, på morgonen for jag iväg till vårt kära(??!?) grannland för att köpa "mustanparran tippoja". suverän hostmedicin med varningstriangel o köpstopp, max 2flaskor..  Men döm om min förvåning när jag kommer dit, dom har slutat framställa det! Fan oxå.. 
När jag ändå var i finland så passade jag på att vara och handla lite korv!! och öl och barnmats desserter (billiga som sjutton där, typ 3-4kr!!)  Det var sjukt mycket folk o ändå var kl bara halv10, men det är ju påsk..
Svängde in på Alko och köpte en flaska whiskey, kan vara minst lika effektivt mot hosta?? Ska bada bastu ikväll och prova värma lite whiskey.. inte gott-nä jag vet- men vad fan, hjälper det så!

Robban,( LÄS: Aromatmannen..) och Axel for iväg en vända till jgi, skulle byta kapell på den omtalade skoterpulkan och ta hem släpet. Jag och Alma ugglar här hemma, ganska skönt faktiskt..

Kanske skulle fundera på och fixa barnvakt på lördag el söndag och åka iväg en tripp till hpda(-ikea o rusta-)
eller vad tror du Bibi? Fammo kanske....?
SKOJADE VERKLIGEN  BARA! vi kan absolut ta med barnen om vi åker nånstans!!
Kan man inte det så tycker jag man ska hålla sej hemma, sen får vem som vill ta åt sej så mycket dom bara vill, min åsikt är: Har man skaffat barn så ska man oxå ta hand om dom själv utan att behöva involvera en massa andra människor!!!!    då menar jag inte att man ALDRIG kan lämna dom, klart man kan! nån gång vid verkligt behov så..men man behöver ju inte bli till nån belastning för det.

Nog om detta, Hoppas att alla håller sej friska och får en riktigt GLAD PÅSK!!!

Influensa tider!

Hejsan alla glada!
Då var det min tur att bli sjuk då.. 38 i feber, känns inget vidare, och hostan är inte mild!! Men, inte är det annat än att knapra i sej panodil och försöka orka med allt.. det finns ju inte så många andra alternativ heller så.. nog vet jag det oxå går:-)

Idag har iaf Axel fått vara på dagis och tyckte såklart det var super!!
Jag och Alma har inte gjort många knop, Alma är oxå snorig (igen!!) och nyser hela tiden stackaren..
Gräddade förresten just plättar till middag-enkelt- men det var ingen hit! Axel är inte överförtjust och Alma tyckte inte alls om!! allt slängdes ned på golvet.. Så då vet man det. ingen favvorätt för mej heller så det gör då inget.

Vädret idag har varit super, fast har mest sett det genom fönstret..
Robban kom iväg först vid 9 så han lär inte bli alltför tidig idag.

Kolla kaoset..!! så här ser det oftast ut hos oss och stökaren själv med på bild!

image18
Såhär blev förresten klädskåpet, har varit mörk mörk brunt! lyckas  inte vända på nån bild!!

         
Axel åker i backen, gick bra när det var så hård skare

Gissa hur det lät här.. kom nog ett o annat fult ord!
Men nu är skotern okej igen iaf:-)


Söndaaag..

Det var den helgen det..
Fy bubblan vad fort det går! helst när Robban är ledig så bara rusar tiden iväg. när han jobbar sniglar den sej fram!
Vad har vi få gjort.., jo igår var det ju kanonväder så vi for iväg till juoksengi. Tanken var att vi skulle föra ockelbon, som Robban hämtade från stugan i fredags, dit så att Jocke & Ia o co har nåt att åka med när dom kommer upp till påsk. Nå, tror ni, släpjäkeln hade frusit fast eller bromsarna då.. efter många liter varmvatten och ett juckande fram o tillbaka med bilen så jag trodde den oxå snart pajar., var det bara att lämna hem den.

Väl i jgi skulle vi byta kapell till pulkan, vårat första hade ett hål i plasten så vi fick en ny, det gick ju bra tills vi sku dra igen den.. Dragkedjan var sönder!! Fatta vilken djävla otur man kan ha..! Fast det är inte bara vi, en bekant fick sin 3de pulka i veckan och äntligen var den ok. Nåväl, dom hann inte mer än ut på isen en vända  så gick båda(??!! ) skidorna av!!  Börjar kännas som värsta epaskiten dom där pulkorna! inte sjutton törs man ju åka alltför långt med den, helst inte när man har en liten med sej! vad göra om nåt går paj när man är typ 5-7km hemifrån? nej nej, på måndag är det jag som ringer till importbolaget och diskuterar lite.. Dom måste ju bli nedringda av irritterade människor!!!

sen slutade iaf kvällen med melodifestivalen, och den gick helt ok tycker jag.

imorse fick jag sovmorgon, igen!! två mornar i rad, värsta lyxen.! klev upp 9 idag..
känns som om det är min tur att åka på förkylning, usch! ont i lederna och så kliar det i halsen.

nu väntar jag på att singing bee ska börja, kul program det där!
have a nice evening!

Total Tystnad:-)

God kväll!
idag är jag ovanligt sent uppe..  Men hör o häpnad; jag har varit och hälsat på svärmor, ALLDELES ensam!!!
Fatta hur skönt det var alltså, typ som en minisemester.. Man värdesätter den minsta lilla stund man får för sej själv, som alla småbarns föräldrar vet*
När jag kom hem så hade gänget gått och lagt sej, så här är extremt lugnt och fridfullt.. Härligt bara det att få hoppa över nattningen en gång!

Iaf så har jag inte varit ut med bil på hela veckan?! Jösses, vad det var slaskigt och i princip bara vägar.. Wow vad fort det går!   I korva var det fullt med älgar dom vanligt, dom höll sej vid sidan om men lite otäckt är det när man ser ögonen lysa där ute i mörkret..

Nåväl, imorgon skulle Sarianne komma förbi en vända efter jobbet. Trevligt att träffa henne oxå, det blir inte alltför ofta nuförtiden..
Till Annika.F borde jag oxå komma mej innan lilla Lukas hinner bli alltför stor! men men, det är ju det där med tid... Har faktiskt inte varit till dom sen de flyttade in i huset? Aj, vad fort tiden går!

Nu ska jag smyga mej upp och lägga mej jag oxå
God natt allihopa!*


38.8

Axel är INTE bättre, kollade febern på dan och då var den uppe i 38.8...  Så det blir tydligen innesittande heeela helgen oxå. Typiskt, jag som hade tänkt komma mej till hpda, handla tapeter och färg till elementen- såg att det fanns på IcaMaxi! Nåja, det kan inte hjälpas.. får bli en annan gång.

Börjar bli ruggigt less på att vara instängd, kommer mej inte ens till affären så kylen börjar gapa tomt..!
Imorgon blir iaf Robban ledig, fan vad skönt! lite avlösning och kanske läge för en promenad!!

Diskmaskinen har fått nå tuppjuck och vägrar ta in vatten:-) Har diskat för hand en vecka snart nu och kom inte ihåg att det är så här jobbigt att diska.. eller jobbigt är det väl iofs inte men det tar en jäkla tid!!!

Nyligen tog jag och Alma mej en tupplur på typ 20min, det var skönt!! Men under denna korta tid hade Axel hunnit vara i min färgburk och målat på en av stolarna... Tror mer och mer att han har adhd eller annars bara är hyperaktiv! Pappa tyckte det var tur att vi inte har en flaggstång, för annars skulle han nog snart hissa upp Alma i den.. Jo, han är vääldigt lik Emil i mångt och mycket våran Axel.!  Sen när han är på det humöret kan han vara hur klok som helst och komma med dom mest fantastiska uttrycken! och bra minne har han oxå.. Han är väl helt enkelt bara väääldigt aktiv..

Nu ska jag koka kaffe!
Kram*


Onsdag..

Hejsan hoppsan!

Då var det onsdag igen, halva veckan avklarad..,
Axel är lite bättre idag, ännu feber men lite lättare hosta och mycket piggare-skönt!
Alma var trött, somnade ut redan kl.10 och sover ännu oxå,. vaknade iofs före 7 imorse men det gör hon ju alltid.

Jag har hunnit grundmåla en dörrkarm och vårat klädskåp 2ggr. vitt såklart:-)
Igår var förresten bygglov riktigt bra tycker jag. Gillade resultatet-svart o vitt!
Dom är ruskigt duktiga i dom där programmen-fast då har dom ju alla grejer,maskiner och kan köpa precis det dom vill kosta vad det kosta vill, så då är det ju mycket lättare..
Mina största favoriter är Simon & Tomas, jäkla vad dom är bra!!
Robban gillar INTE dom, undra varför.....)

Har inte större lust att skriva just nu så
På återseende!


Lågtryck:-)

Tjena!
Idag är ingen rolig dag, Axel är ruskigt förkyld, hes som bara den, har skällande/rivande hosta och  typ 38 i feber. Men tror ni han kan hålla sej stilla? nå inte!! Känner mej inte själv heller helt 100, orkar som ingenting, har ont i hela kroppen och är allmänt hängig och tung i huvudet-usch!
Alma sover gott ute, ännu oxå plusgrader och jätteskönt ute! tror nog det är det jag lider mest av, brist på frisk luft! men,men bara att hålla sig inne, känns elakt att gå ut när inte Acke kan komma med.

Grannarna har nu tömt det sista ur kylskåpet åt Dessie och for nu iväg till Thailand.. Skönt för dom men skulle inte själv vela åka vid den här tiden på året, och absolut inte till Thailand!! säkert fint och skönt men nej!

Robban kom hem igår vid 20tiden och har åter gett sig iväg imorse.. jäkla långt skift det här! ännu imorgon och sen Äntligen några dar ledigt!

Känns som om fingrarna inte riktigt orkar med just nu, så vi får höras!
Ha det!



lite bilder.

image14
pisspaus.. Axel och Viktor

image15
Guldlock, nu är lockarna endast ett minne blott.

image16
Vackert i älgskogen..

förkylt:-)

Hejsan!


Då var det måndag igen, en blöt sådan med tanke på vädret ute.Hoppas verkligen att det blir kallare, åtminstone på nätterna så inte våran vår igen smälter bort innan den hunnit börja..

Axel är sjuk, hes som bara den, rivande hosta och feber:) Inte kul, fast pigg är han ju ändå tur som var. Bara att hoppas på att inte Alma smittas!

Mamma och pappa var förbi idag, dom var på väg hem från Sävast där dom varit sen i torsdags-rekord!!
dom var hur som helst nöjda med resan, men tyckte såklart det var skönt att komma hem.
Pappa skrapade  rent trapporna  från snö och is åt oss. stekte hamburgare åt så dom sku orka köra hem:-)

Robban har jobbat sen i torsdags, hela helgen och kaikki och inte speciellt korta dagar heller..
Imorse for han igen och har inte ännu heller kommit, voivoi..

Tina har åkt tillbaka till Luleå, lite motsträvigt tycktes det vara men hon klagade iaf inte..
Axels bastu kompis, dom gillar o bada bastu båda två-helst Axel.

Idag har jag skrapat och betsat en köksstol, "bara 5kvar.." det  var inte helt lätt men det går! krävs bara tid och tålamod.. det senare har jag, men tid är  det lite sämre med.
Grannen Göte var förbi och sa att Dessie inte behöver utfodras idag, han hade fört både lunch o middag!! Dessie har sina lyx dagar då och då tack vare grannarna..

Hörde att det varit nån våldtäkt på en 17-åring här i Ötå i helgen. Usch och fy!!
Har inte hörts nå mer och Tina visste heller ingenting, inte roligt men två var anhållna och där kan dom gott stanna tycker jag!!

Nu vaknade Almis igen, på återseende!
Kram:-)


Badtime!

Alma har just badat, det gillar hon!

image11

image12

image13

Snö!!

Jaha, då var det söndag, igen...
Idag snöar det på för fulllt och verkar vara plusgrader, Jag visste det!! Skottade altanen igår i 2 timmar och funderade för mej själv att säkert när jag är klar  så blir det plusgrader och rasar från taket och jäg är tillbaka på ruta ett, mycket riktigt...!!

funderade på dom som springer på gym, vad f_n ska man med gym på vintern?? det är bara att gå ut och skotta/hacka snö, finns hur mycket som helst och förenar nytta med nöje plus att  man får frisk luft!!!
Dessutom alldeles gratis!!

igår var andra chansen och den gick ju hur bra som helst!
bästa var ju att Carola inte gick vidare,haha, tydligen andra än jag oxå som ledsnat på henne..

idag var jag betsat lister, köpte ny bets i fredags då den förra tog slut, tror ni inte att jag tog fel kulör!? shit oxå, den var mycket mörkare. inge fel på färgen dock men få se om jag åker på att måla ett varv till på resten av listerna oxå.. pust o stånk!

Stackars Bibi som hade klämt fingret igår så det gick av och blodet sprutade, jag hade svimmat! tål inte att se blod alls, huvva!

orkar inte skriva nå mer, skrev hur mycket som helst innan och sen bara försvann allt, tragiskt!!

ha en fortsatt trevlig kväll! pussokram:-)

Helg igen!

Hallå! Då var det fredag igen. är helt dagvill-känns som onsdag. Robban jobbar helgen o det är vi ju inte van vid, så imorgon är han i Kiruna, föreslog att han sku passa på o gå o se på "andra chansen" men det hade han verkligen inte lust med..

Vilket väder vi haft idag, superhärligt varmt o skönt, solen var så varm o stark så ögonen tårades, bästa tiden framför oss nu:-) Jag o Axel har vart ute o plogat o donat, Alma sov gott i vagnen som vanligt. Det blev så svettigt så t.om. Axel fick ha bara toppluva på.

ikväll är det bara att bänka sig framför tv:n, Så ska det låta kl.20. Kul!

Mor o Far har åkt till syster i Sävast, ringde just o dom  hade sprungit i affärer hela dan, samt hunnit ´med en sväng till Toni o Anna-Stina på fika. de tyckte att lägenheten var fin (vilket den är) o Tonis egenbakta bullar hade varit goda:-) Mommo hade köpt en kavel o brödpensel åt honom, så nu blir det ännu lättare för han att baka!!
Förstår inte vem han brås på o hemma har han då inte behövt göra nåt sånt, men det är riktigt bra att han provar o håller på-och han kan ju göra vad som helst! mycket mer än många andra...

Nåväl, imorgon ska vi nog inte göra så mycket. Axel skulle egentligen ha farit med fammo o stickan och åkt skoter o grilla korv, men nu skulle dom vara barnvakt åt Lucas o Liam så det får väl bli en annan gång..
vi får väl ta en promenad till tureholm och grilla om vädret tillåter, dit kommer man med vagn oxå så det blir nog bra.

Ha det bra!

Fisk är gott!!

464931-7RemonttiReiska,,

Hallå igen!
Har inte haft tid att skriva på några dar, Robban har varit långledig och vi har fått hiiimla mycket gjort!
Hallen har fått nytt golv o knarrandet är i princip helt borta- oj vad skönt det är!! vidare har listerna fått färg o dörrkarmarna till köket är slipade o ska betsas. datarummets äckligt dalablåa halvpanel är äntligen vit!
Då är det "bara" tapeterna kvar.. puh! men Adam o Bibi har lovat hjälpa till, tur som var.. -vad skulle vi göra utan dom??-

Idag kom äntligen fiskbilen hit, har ringt och efterlyst den när jag alltid missar den. så nu har vi fisk i frysen. Axel ääälskar fisk och det är ju jättebra!  han är inte nå standard barn när det gäller mat, hans älsklingsrätt är fisk o potatis o så ska det vara vit sås!  makaroner gillar han inte o är inte speciellt förtjust i "skräpmat" heller.
Klok pojke det där! Robban tror att alla som inte älskar makaroner o aromat måste ha nåt allvarligt fel.. voi, voi..

Idag fyller Arja 55år så himla mycket grattis åt henne!

Ska försöka bjussa på några bilder bara jag får in dom...

464931-6
Supernöjd med golvet!

464931-5
Färdig med panelen, men INTE med den gräsliga tapeten!

464931-10
Almagumman älskar mobiler, o vi älskar Alma!!

464931-9
Löven fan!! sponsored by Farbror..

RSS 2.0